Dagbesteding de Brug

Benoordenhout

Meer informatie?

Wil je meer informatie over onze werkwijze en mogelijkheden? Download dan hieronder onze brochure.

Unknown
Unknown-3
Unknown-4

Wat bieden wij jouw kindje?

--09

Educatief

In het educatieve lokaal gaan kinderen aan de slag. Dit doen we op verschillende manieren en in diverse vormen. De kinderen kunnen puzzelen, lezen, bouwen of knutselen. 

--10

Spelen

Veel van onze kinderen hebben moeite met prikkelverwerking en hebben ontlading momenten nodig. We spelen hier bij Care2connect op in door twee speciaal hierop toegeruste speelruimtes aan te bieden. 

--12

Rusten

Wij bieden ruimtes aan waar kinderen zich kunnen ontladen en waar ze hun emoties van boosheid, prikkelbaar, verdriet of frustratie mogen hebben, ervaren en uiten. We hebben de rusthoek daarom ingericht met allerlei kussens en weinig tot geen harde materialen.

Care2Connect Logo-12

Sporten

Wij bieden kinderen een ruim opgezette sportruimte aan, waar kinderen naar hartelust kunnen ontladen door te bewegen. We doen hier soms ook bewust interactie spellen met meerdere kinderen. 

Dagbesteding

Binnen dagbesteding de Brug biedt Care2Connect dagbesteding ter overbrugging aan voor kinderen in de leeftijdscategorie van 3 tot 10 jaar. Helaas lopen velen kinderen en ouders tegen enorm lange wachtrijen aan voor een KDC of passend onderwijs waar zij terechtkunnen om zich verder te kunnen ontwikkelen. Hierbij gaat het vaak om kinderen met een ontwikkelingsachterstand of die gediagnostiseerd zijn (of vermoeden van) bijvoorbeeld LVB en/ of ASS-problematiek.De realiteit is helaas dat veel kinderen nergens terecht kunnen vanwege wachtlijsten waardoor zij dus de gehele periode thuis komen te zitten.Het risico hiervan is dat er sprake zal zijn van stagnatie binnen de ontwikkeling van het kind. Dit levert natuurlijk een ongewenste situatie op wat leidt tot overbelasting van ouders, frustratie en ontwikkelingsachterstanden. Care2Connect biedt daarom graag een helpende hand waarin wij dagbesteding bieden voor deze doelgroep. 

 

Deze dagbesteding dient ter overbrugging totdat er een plekje vrij is binnen het speciaal onderwijs, kinderdagbehandelingscentra of een ander passende organisatie of instelling. Onze dagbesteding bestaat uit individuele begeleiding met een mogelijkheid tot het vormen van groepjes van 1 (begeleider) op 3 bij kinderen mitst deze kinderen daar klaar voor zijn. Tijdens deze overbrugging besteden wij vooral aandacht aan sociale vaardigheden, structuur, eventuele taalachterstanden, gedragsverandering en het bevorderen van zelfstandigheid. De trajecten kunnen gepaard gaan met ambulante opvoedondersteuning (Brug traject) om ouders en kinderen thuis te ondersteunen. Hierin kunnen kinderen bijvoorbeeld thuis 1 op 1 begeleiding krijgen of ouders adviseren over hoe nu om te gaan met hun kind binnen bepaalde situaties en/ of thuis ondersteunen bij het toepassen van een dag planning, duidelijkheid en structuur voor het kind. Hoeveel inzet er nodig is m.b.t. dagbesteding of een ambulant traject ligt volledig aan de situatie en hulpvraag. Dit gaat uiteraard allemaal in overleg met ouders en de doorverwijzer.

Locatie Benoordenhout

Dagbesteding de Brug

Theo Mann-Bouwmeesterlaan 73

2597GV Den Haag

 

Je kindje inschrijven?

Klinkt dagbesteding bij de Brug je als muziek in de oren? Meld je dan eenvoudig aan via onderstaand formulier en wellicht zien we je snel!