Contact
- 0707857631
- info@care2connect.eu
- Theo Mann-Bouwmeesterln 73
- 2597GV Den Haag
- KVK 90025512
Wil je meer informatie over onze werkwijze en mogelijkheden? Download dan hieronder onze brochure.
In het educatieve lokaal gaan kinderen aan de slag. Dit doen we op verschillende manieren en in diverse vormen. De kinderen kunnen puzzelen, lezen, bouwen of knutselen.
Veel van onze kinderen hebben moeite met prikkelverwerking en hebben ontlading momenten nodig. We spelen hier bij Care2connect op in door twee speciaal hierop toegeruste speelruimtes aan te bieden.
Wij bieden ruimtes aan waar kinderen zich kunnen ontladen en waar ze hun emoties van boosheid, prikkelbaar, verdriet of frustratie mogen hebben, ervaren en uiten. We hebben de rusthoek daarom ingericht met allerlei kussens en weinig tot geen harde materialen.
Wij bieden kinderen een ruim opgezette sportruimte aan, waar kinderen naar hartelust kunnen ontladen door te bewegen. We doen hier soms ook bewust interactie spellen met meerdere kinderen.
Binnen dagbesteding de Brug biedt Care2Connect dagbesteding ter overbrugging aan voor kinderen in de leeftijdscategorie van 3 tot 10 jaar. Helaas lopen velen kinderen en ouders tegen enorm lange wachtrijen aan voor een KDC of passend onderwijs waar zij terechtkunnen om zich verder te kunnen ontwikkelen. Hierbij gaat het vaak om kinderen met een ontwikkelingsachterstand of die gediagnostiseerd zijn (of vermoeden van) bijvoorbeeld LVB en/ of ASS-problematiek.De realiteit is helaas dat veel kinderen nergens terecht kunnen vanwege wachtlijsten waardoor zij dus de gehele periode thuis komen te zitten.Het risico hiervan is dat er sprake zal zijn van stagnatie binnen de ontwikkeling van het kind. Dit levert natuurlijk een ongewenste situatie op wat leidt tot overbelasting van ouders, frustratie en ontwikkelingsachterstanden. Care2Connect biedt daarom graag een helpende hand waarin wij dagbesteding bieden voor deze doelgroep.
Deze dagbesteding dient ter overbrugging totdat er een plekje vrij is binnen het speciaal onderwijs, kinderdagbehandelingscentra of een ander passende organisatie of instelling. Onze dagbesteding bestaat uit individuele begeleiding met een mogelijkheid tot het vormen van groepjes van 1 (begeleider) op 3 bij kinderen mitst deze kinderen daar klaar voor zijn. Tijdens deze overbrugging besteden wij vooral aandacht aan sociale vaardigheden, structuur, eventuele taalachterstanden, gedragsverandering en het bevorderen van zelfstandigheid. De trajecten kunnen gepaard gaan met ambulante opvoedondersteuning (Brug traject) om ouders en kinderen thuis te ondersteunen. Hierin kunnen kinderen bijvoorbeeld thuis 1 op 1 begeleiding krijgen of ouders adviseren over hoe nu om te gaan met hun kind binnen bepaalde situaties en/ of thuis ondersteunen bij het toepassen van een dag planning, duidelijkheid en structuur voor het kind. Hoeveel inzet er nodig is m.b.t. dagbesteding of een ambulant traject ligt volledig aan de situatie en hulpvraag. Dit gaat uiteraard allemaal in overleg met ouders en de doorverwijzer.
Locatie Benoordenhout
Dagbesteding de Brug
Theo Mann-Bouwmeesterlaan 73
2597GV Den Haag
De ondersteuning vanuit de Jeugdwet wordt volledig betaald door de gemeente. Dit betekent dat je zelf geen kosten betaalt aan Care2Connect. De financiering verloopt rechtstreeks via de gemeente. Deze vorm van financiering noemen we zorg in natura.
Je kunt er ook voor kiezen om zorg in te kopen met een persoonsgebonden budget. Hierbij regel je zelf alle financiële zaken, zoals het opstellen van zorgovereenkomsten en een budgetplan. Dit kan vooral handig zijn in gemeenten waar Care2Connect niet is aanbesteed. Informeer bij ons of bij jouw gemeente welke mogelijkheden er zijn. Lees meer over het pgb op de website van de overheid.
Voor kinderen en jongeren met een intensieve zorgbehoefte kan de zorg ook worden gefinancierd via de Wet langdurige zorg (Wlz). Deze wet biedt zorg en ondersteuning voor mensen die permanent toezicht of 24-uurs zorg nabij nodig hebben. De toegang tot Wlz-zorg wordt bepaald door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Lees meer over de Wlz en de voorwaarden op de website van het CIZ.
Voor zorg via de Jeugdwet betaal je geen eigen bijdrage, zowel voor zorg in natura (ZIN) als bij een persoonsgebonden budget (pgb). Bij een pgb ben je wel zelf verantwoordelijk voor de administratie en financiën, maar ook hiervoor geldt geen eigen bijdrage.
Voor zorg via de Wet langdurige zorg (Wlz) kan een eigen bijdrage gelden, afhankelijk van inkomen, vermogen en leeftijd. Deze wordt vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Voor jongeren onder 18 jaar is de eigen bijdrage vaak nihil of zeer laag. Meer informatie vind je op de website van het CAK.
Klinkt dagbesteding bij de Brug je als muziek in de oren? Meld je dan eenvoudig aan via onderstaand formulier en wellicht zien we je snel!